Adoptieproces

Afstand

Afstand nemen van een dier mag enkel de persoon doen waarbij het dier is geregistreerd OF met een volmacht van de rechtmatige eigenaar van het dier. Bij overlijden van het baasje, verandert deze procedure, u kan ons dan contacteren voor meer info.

Bij afstand moet er een AFSTAND Bijdrage betaald worden. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de aanwezige vaccinatie, chip en castratie/sterilisatie en paspoort van de hond / Kat.

Let op, al onze katten en honden moeten gechipt en gevaccineerd zijn als ze buiten gaan (regel vanaf septbember 2012). Dit moet ook voor alle particuliere eigenaars (vanaf 2014!!).

Hoe adopteer ik een hond?

Op deze website kan je zien welke honden er allemaal beschikbaar zijn. Hieruit kan je een keuze maken of je kan onmiddellijk tijdens de openingsuren de honden bezichtigen.

Hoe weet je nu of deze hond wel de hond is dat bij je past? Je hebt 2 opties:

  • Of je gaat even wandelen met de hond,
  • of je neemt de hond op proef (een paar dagen tot maximum een week)

Wanneer je de hond adopteerd betaal je een ADOPTIE bedrag (het adoptie bedrag hangt af van de leeftijd van de hond en kosten van de dierenarts) en dan vul je een adoptiecontract in. Vergeet je identiteitskaart niet mee te nemen!

Al het papierwerk wordt door ons verzorgd en ook de honden worden door ons gevaccineerd en gechipt. Je krijgt samen met de hond de Europese identiteitskaart.

Voor de REGISTRATIE van de HOND op NAAM van de ADOPTANT hebben wij  de IDENTITEITSKAART van de ADOPTANT nodig, ook moet de ADOPTANT de CODE van zijn IDENTITEITSKAART bij hebben voor de bevestiging van de ADOPTIE

Hoe adopteer ik een kat?

 

Dit is hetzelfde principe als bij de hond. Je betaald een klein bedrag en je krijgt de kat mee bij het tonen van je identiteitskaart.

De katten worden door ons :

Gevaccineerd

Gechipt en geregistreerd

En voor adoptie STERIEL gemaakt      ( Gesteriliseerd  / Gecastreerd )  er kan geen enkele KAT ons asiel verlaten voor dit gedaan is.

Voor de REGISTRATIE van de KAT op NAAM van de ADOPTANT hebben wij  de IDENTITEITSKAART van de ADOPTANT nodig, ook moet de ADOPTANT de CODE van zijn IDENTITEITSKAART bij hebben voor de bevestiging van de ADOPTIE

 

,