Over Dierenwereldkruis VZW

Opvang van katten en honden.

 DIERENWERELDKRUIS VZW   Hemelrijken  24 ,   2890 St. Amands     Tel. 052256660       dierenwereldkruis@skynet.be

 

 

Openingsuren asiel : WIJ ZIJN ENKEL OPEN OP AFSPRAAK

ADOPTIES EN AFSTANDEN  ENKEL NA TELEFONISCHE AFSPRAAK 052 25 66 60

ZONDAG en FEESTDAGEN  GESLOTEN

Ondernemingsnummer 421.461.436

 

 

 

 Dierenbescherming “Dierenwereldkruis VZW” werd opgericht op 28 januari 1981 en wordt erkend als nationale vereniging. Onze vereniging heeft als doel het beschermen van dieren  dit in de meest brede en algemene zin. Het bevorderen, verspreiden en propageren van alle stellingen en gedachten inzake dierenbescherming en het innemen van standpunten ten bate van de dieren, vormt voor ons een hoofdtaak.

 

Al gauw bleek dat er hier in klein Brabant en Vaartland een grote noodzaak was om een dierenbescherming op te richten en een asiel op te starten. In Weert – Bornem vonden we een tijdelijk onderkomen in de Rozendaalhoeve. Toen deze een paar jaar later verkocht werd, moesten we op zoek naar een nieuwe verblijfplaats voor onze dieren.
Dankzij het gemeentebestuur van Sint Amands vonden we een geschikte plaats in de KMO zone Hemelrijken.

 

Het nieuwe asiel biedt onderdak aan de gevonden, zwervende en afgestane dieren waar ze liefdevol verzorgd worden door onze vrijwilligers. Deze worden aan hun rechtmatige eigenaar terug bezorgd. Andere worden geplaatst in een nieuwe thuis.

 

Onze medewerkers zetten zich elke dag onbaatzuchtig in om het de dieren die ons worden toevertrouwd zo goed te verzorgen en hun verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS EN WANDELAARS DIE ONS TEAM WILLEN / KUNNEN BIJSTAAN DIT VOORAL S’MORGENS EN OP ZONDAG OOK S’MORGENS GRAAG MENSEN DIE OP VOORHAND KUNNEN ZEGGEN WELKE DAGEN ZE KUNNEN KOMEN .  

 

Breng ons eens een bezoekje en maak kennis met de dieren in ons asiel. Een echte aanrader!
Misschien tot heel gauw …

 

Ook beschikken wij sinds april over een katten quarantaine. Alle zwerfpoezen en poezen uit afstand die niet gevaccineerd zijn worden hier opgevangen en worden door onze dierenartsen gecontroleerd. Ze worden de eerste keer gevaccineerd en 14 dagen later krijgen ze een tweede vaccin. Na het tweede vaccin mogen ze verplaatst worden naar het poezen verblijf binnen. Op dat moment zijn de poezen ter beschikking voor adoptie.

Sinds december 2018 hebben we ook een POEZEN BUITEN LOUNGE waar onze poezen bij mooi weer kunnen genieten van de buitenlucht, en lekker kunnen luieren in het zonnetje als ze daar zin in hebben.

Chris Cools

Voorzitter
Verantwoordelijke en beheerder van Dierenwereldkruis.

Stefanie

Verantwoordelijke  Dag Bestuur

Martine

Ondervoorzitter en verantwoordelijke wandelaars.

FONS  

Honden Fluisteraar  Fons is heel veel bezig met de heropvoeding.

 

.

Heb je vragen over onze werking?

Aarzel niet om ons te contacteren als je vragen zou hebben!